Als je kinderen hebt, dan ken je het belang van aan hen voorlezen. Je begint namelijk al op heel jonge leeftijd met het voorlezen van schattige verhalen. Hierdoor went het kind aan het voorlezen, waardoor hij/zij later ook uit zichzelf zal lezen. We stimuleren kinderen zoveel mogelijk om te lezen. Dit doen we, omdat we willen dat hun hersenen zich optimaal ontwikkelen. Ook zorg je voor een verhoogd gevoel van empathie door regelmatig boeken (voor) te lezen. Je vergroot tevens de vocabulaire van het kind. Zoek je daarom naar het beste voorleesboek voor kinderen van 4 en 5 jaar? Lees dan gauw dit artikel. Wij helpen je namelijk om het beste voorleesboek voor kinderen van 4 en 5 jaar te vinden.

Beste voorleesboek voor kinderen van 4 en 5 jaar van 2020

Het uitkiezen van het beste voorleesboek voor kinderen van 4 en 5 jaar kan moeilijk zijn. Je kunt namelijk kiezen uit allerlei onderwerpen en thema’s. Ook zijn er verschillende soorten (voorlees)boeken. Denk maar aan voelboeken, doe-boeken en verhaalboeken. In principe kunnen al deze boeken gezien worden als voorleesboeken. Je leest namelijk voor wat er in het boek staat geschreven. Echter, bij sommige boeken wordt het kind, de luisteraar, erbij betrokken. Bij andere boeken moet de luisteraar slechts luisteren. Het is daarom handig om na te gaan waar het kind het meeste van houdt. Op die manier kies je een geschikt onderwerp en een geschikt type boek uit. Wij helpen je op weg. We hebben namelijk een top 5 samengesteld met de populairste boeken voor 4- en 5-jarigen. Elk boek hebben we afzonderlijk beschreven. Je vindt dus gemakkelijk het beste voorleesboek voor kinderen van 4 en 5 jaar.

1. Rupsje Nooitgenoeg – Voelboek

Je bent nu op zoek naar het beste voorleesboek voor kinderen van 4 en 5 jaar. Het kan echter dat je meer dan 1 kind hebt. Misschien wil je voor alle kinderen tegelijkertijd voorlezen. Het is dan handig om te kiezen voor een boek dat leuk is voor een grotere doelgroep. Denk maar aan Rupsje Nooitgenoeg - Voelboekeen voorleesboek dat tevens een voelboekje is. Het oudere kind geniet dan van het verhaal terwijl het jongere kind zich inleeft via aanraking. Klinkt een dergelijk boek als het ideale boek voor jouw 4- of 5-jarig kind? Dan kun je kiezen voor het boek Rupsje Nooitgenoeg – Voelboek. Dit boek vinden wij een aanrader. Hoewel er niet echt sprake is van een verhaal, is dit boek toch leuk voor kinderen van verschillende leeftijden.

Wij vinden Rupsje Nooitgenoeg – Voelboek leuk, omdat er door middel van illustraties van alles is uitgebeeld. Zo maakt je kind dankzij dit boek kennis met verschillende dierengeluiden. Ook leert hij/zij nieuwe woordjes, cijfers, vormen en kleuren. Je kleuter kan meedoen door zelf de dierengeluiden te maken of de illustraties te benoemen. Voor je jonger kind is dit alles nieuw. Zo genieten meerdere kinderen van het boek. Je ziet nu waarom dit boek wellicht het beste voorleesboek voor kinderen van 4 en 5 jaar is. Elke pagina bevat bovendien een of meer voelelementen. Zo kun je wol van een schaap voelen. Ook de manen van de leeuw kun je aanraken. Je kind voelt zelfs hoe cijfers eruit zien door een reliëflijn.

Eigenschappen van het boek Rupsje Nooitgenoeg – Voelboek:

2. Boer Boris – Kerstmis met Boer Boris

Heb je al eens gehoord van de boekenreeks Boer Boris? Deze reeks gaat over een superlieve boer, die heel wat dieren kweekt. Het eerste deel van deze boeken is in 2012 verschenen. Er zijn al een aantal boeken geschreven over de avonturen van deze boer. Zo kom je ook seizoensgebonden Boer Boris - Kerstmis met Boer Borisverhalen tegen. Denk maar aan een Sinterklaasverhaal over de boer. Misschien heb je dat verhaal reeds aan je kind voorgelezen. Wil je daarom nu een Kerstmisverhaal over de boer voorlezen? Dan kennen wij het beste voorleesboek voor kinderen van 4 en 5 jaar voor jou. Hier verwijzen we naar het boek Boer Boris – Kerstmis met Boer Boris.

Het boek Boer Boris – Kerstmis met Boer Boris is wellicht het beste voorleesboek voor kinderen van 4 en 5 jaar. Dit komt doordat het boek gaat over Kerstmis. Om precies te zijn is dit boek het elfde deel in de reeks van boer Boris. Dit boekje gaat echter over leven en dood. Boer Boris heeft in het boek samen met Berend en Sam een joekel van een kerstboom uitgegraven in het bos. Buiten op het erf staat de boom mooi versierd. Alle dieren komen de boom bekijken, behalve het oude varken. Het blijkt uiteindelijk dat het varken stilletjes van ouderdom is gestorven. Er wordt een mooie begrafenis georganiseerd in het bos. Teruggekomen in de stal krijgt kerst toch nog een mooi staartje. Hierdoor blijft het boek positief voor jonge kinderen.

Eigenschappen van het boek Boer Boris – Kerstmis met Boer Boris:

3. Ik vind je lief, oma

Kinderen hechten veel waarde aan relaties met hun familieleden. Denk hierbij aan de relatie tussen een kind en zijn/haar ouders. Ook de relatie met de grootouders vinden kinderen belangrijk. Vaak worden de grootouders als wijs gezien. Daarom stellen kinderen meestal veel vragen aan Ik vind je lief, omahun grootouders. Herken je jouw eigen kind in deze stelling? Zoek je naar het beste voorleesboek voor kinderen van 4 en 5 jaar over grootouderliefde? Dan kun je kiezen voor het boek Ik vind je lief, oma. Dit boek gaat over liefde tussen een klein beertje en zijn grootmoeder. Daarom is het boek wellicht het beste voorleesboek voor kinderen van 4 en 5 jaar.

In het boek Ik vind je lief, oma blijft een beertje vragen stellen aan zijn oma. Het gaat hierbij om vragen over alles wat een beer moet weten. Na elke vraag geeft oma antwoordt. Ze laat het beertje bovendien successen boeken door hem zelf een vis te laten vangen. Daarnaast krijgt het beertje de kans om een maaltje honing binnen te halen. Hoewel oma het beertje zelf acties laat ondernemen, is ze steeds veilig op de achtergrond aanwezig. Aan het eind van de dag is het beertje onder de indruk van de kennis van zijn oma. Daarom vraagt hij haar hoe het komt dat ze zoveel weet. Ze vertelt dat ze vroeger net zo nieuwsgierig was als hij. Op het eind vertellen de beren aan elkaar hoeveel ze van elkaar houden.

Eigenschappen van het boek Ik vind je lief, oma:

4. Het grote voorleesboek voor rond de 3 jaar

Sommige kinderen vinden het geweldig wanneer er aan hen wordt voorgelezen. Daarom willen ze niet meteen gaan slapen nadat je 1 verhaal hebt voorgelezen. Als je een lang verhaal hebt voorgelezen, wil je niet aan een tweede verhaal beginnen. Echter, wanneer je korte verhaaltjes, Het grote voorleesboek voor rond de 3 jaardesgewenst uit een bundel, voorleest, dan is een extra verhaaltje waarschijnlijk geen probleem. Zoek je daarom naar het beste voorleesboek voor kinderen van 4 en 5 jaar? Moet dit boek tevens een bundeling zijn van allerlei grappige en herkenbare verhalen voor deze doelgroep? Dan raden wij Het grote voorleesboek voor rond de 3 jaar aan. Dit boek is weliswaar gericht op kinderen rond de 3 jaar, maar is ook prima voor 4- en 5-jarigen. Daarom is het wellicht het beste voorleesboek voor kinderen van 4 en 5 jaar.

In het boek Het grote voorleesboek voor rond de 3 jaar kom je veel korte voorleesverhalen tegen. Hierbij gaat het om verhalen waarbij peuters en voor peuters hen bekende personages de hoofdrol spelen. Bovendien komen heel wat bekende peutervriendjes voorbij. Denk maar aan de stoute kat Dikkie Dik of die avontuurlijke kleuters Jip en Jannetje. Zelfs Nijntje komt langs in het boek. De verhalen gaan over voor peuters en kleuters herkenbare situaties. Zo is er een verhaal over dierendag, logeren, de speeltuin en zelfs ruzie maken. Behalve verhaaltjes kom je in het boek ook versjes tegen. Door de afwisseling en leuke onderwerpen, houd je je kind langdurig aangenaam bezig met dit boek.

Eigenschappen van het boek Het grote voorleesboek voor rond de 3 jaar:

5. Paw Patrol – Hoera, 3 jaar! verjaardagsboek

Verjaardagen betekenen veel voor kinderen. Dit is namelijk de dag in het jaar waarbij alle aandacht op hen gevestigd is. Ze mogen bovendien op school lekkers uitdelen, er wordt voor hen gezongen en ze krijgen cadeautjes. Wie vindt dat nou niet leuk? Als je een verjaardag extra wil Paw Patrol - Hoera, 3 jaar! verjaardagsboekbenadrukken, dan kun je ook boeken over verjaardagen voorlezen. Dit doe je net voor, desgewenst op en enkele dagen na de verjaardag van het kind. Zo geniet hij/zij extra lang van die speciale dag. Wil je het liefst geen boek voorlezen, maar wil je de jarige toch met een boek bezighouden? Dan is een speel-, kleur- en plakboek wellicht interessant. Is volgens jou zo’n boek het beste voorleesboek voor kinderen van 4 en 5 jaar? Kies dan voor Paw Patrol – Hoera, 3 jaar! verjaardagsboek.

Het boek Paw Patrol – Hoera, 3 jaar! verjaardagsboek is een aanrader. Het is qua verjaardagen wellicht het beste voorleesboek voor kinderen van 4 en 5 jaar. Dit komt doordat het boek volledig in het thema van verjaardagen staat. Zo begint het boek met feestvieren. De dieren in het boek vinden het namelijk geweldig dat je jarig bent. Daarom viert je kind zijn/haar verjaardag samen met Chase, Skye, Marshall en de andere pups van Paw Patrol. Je kind geniet ook optimaal van dit boek. Het gaat immers om een superleuk doe-boek, dat speciaal is ontwikkeld voor een derde verjaardag. Laat je kind dus gezellig de spelletjes maken, stickers opplakken en tekeningen inkleuren!

Eigenschappen van het boek Paw Patrol – Hoera, 3 jaar! verjaardagsboek: